La calç és el material cimentant més antic que es coneix. Es va utilitzar massivament en la construcció de les piràmides d’Egipte. Els romans van estudiar les seves propietats establint normes i controls de qualitat. Sempre es va utilitzar com a material de construcció o esmena agrícola.

Des de principis del segle XX, la calç va començar a utilitzar-se en processos industrials. En l’actualitat més del 90% de la calç fabricada es ven com a reactiu químic natural tant en forma d’òxid de calci (calç viva), com en forma d’hidròxid de calci (calç apagada). Per això, ara és considerada més com un producte químic bàsic que com un material de construcció o agrícola.

La versatilitat d’aquest producte químic es reflecteix en que, d’alguna forma, intervé en gairebé tots els processos industrials. Més concretament, la calç s’utilitza com: neutralitzant, fundent, caustificant, lubrificant, assecant, cimentant, absorbent, precipitant, desinfectant, impermeabilitzant i per descomptat com a matèria primera.

.

Aplicacions agrícoles per a la calç

Els nostres fabricats s’apliquen en l’agricultura i la ramaderia per les esmenes, el tractament dels residus en els galliners, l’alimentació animal i un llarg etcètera.

Aplicacions en la construcció per a la calç

L’òxid càlcic que fabriquem compta amb un elevat índex de reactivitat, ideal per determinats processos industrials, pel procés de cocció al qual se sotmet. Això el diferencia dels altres productes del mercat.

Aplicacions en medi ambient per a la calç

Els nostres fabricats són aplicats al medi ambient per tractament d’aigües residuals i residus industrials, depuració de gasos, tractament de llots i sòls contaminats.

Aplicacions industrials per a la calç

L’òxid càlcic de Cales de Pachs compta amb un elevat índex de reactivitat, ideal per diversos processos industrials com: neutralitzant, fundent, caustificant, lubricant, assecant, cimentant, absorbent, precipitant, desinfectant o impermeabilitzant.

Necessites un producte a mida? Nosaltres te’l fabriquem

El nostre catàleg de productes inclou una desena de marques registrades, bona part d’elles enfocades al sector mediambiental. S’apliquen, entre d’altres, per al tractament d’aigua per al consum humà, el tractament de fums industrials o la desinfecció d’aigües residuals.