Aplicacions industrials per a la calç

L’òxid càlcic de Cales de Pachs compta amb un elevat índex de reactivitat, ideal per diversos processos industrials com: neutralitzant, fundent, caustificant, lubricant, assecant, cimentant, absorbent, precipitant, desinfectant o impermeabilitzant.

PRODUCTES DE CURES DENTALS. La calç s'utilitza en forma apagada per les seves propietats desinfectants i la seva aportació en calci.

MEDICINES. En nombrosos medicaments, el carbonat de calci precipitat derivat de la calç (fàcilment assimilable per l'organisme) s'associa a les molècules actives.

LA INDÚSTRIA COSMÈTICA incorpora la calç en els productes depilatoris en els que s'utilitza per les seves propietats bàsiques.

FABRICACIÓ DE GELATINES. La gelatina es fabrica a partir d’ossos de bou, vaca i porc, nets de carn, greix, assecats i trossejats. Primer s’aplica àcid clorhídric per separar els elements minerals dels orgànics. Posteriorment, als elements orgànics s’aplica una lletada de calç durant 30-60 dies amb la finalitat d’obtenir el col·lagen per hidròlisi.