Arreu de Catalunya ja hi ha més de 200 empreses que formen part del programa i la majoria d’elles pertanyen al sector de la indústria

Cales de Pachs aposta des de fa anys per adaptar el seu model de negoci a un tipus de producció més sostenible. Al llarg de la darrera dècada, la companyia ha integrat el respecte pel medi ambient com un dels pilars fonamentals del seu ideari, aplicant l’ús d’energia verda en els seus processos productius i creant productes innovadors respectuosos amb l’entorn.

Per reforçar encara més la seva implicació en la lluita contra el canvi climàtic, l’empresa amb seu a Pacs del Penedès s’ha adherit al Programa d’Acords Voluntaris. El projecte, impulsat per la Generalitat de Catalunya, reconeix les companyies que de manera voluntària volen establir un compromís per a reduir les seves emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH).

La iniciativa es va iniciar fa una dècada i ja s’hi ha afegit més de dues-centes empreses i entitats catalanes. La majoria (18%) formen part del sector industrial, però n’hi ha d’àmbits molt diversos. Al Penedès, ja són més d’una desena les que en formen part.

Mitjançant l’acord que les empreses i organitzacions signen amb la Generalitat, les entitats comprometen a fer un seguiment de les seves emissions de GEH i establir anualment mesures per a reduir-les. Així, des del Govern es promou que els ens adherits portin a terme polítiques actives de diagnosi i reducció de les seves emissions d’acord amb metodologies contrastades i sotmeses a control.

El Programa persegueix els següents objectius:

a) Contribuir a la reducció de les emissions de GEH (CO2eq) de Catalunya.

b) Incentivar i promoure la realització per part de les organitzacions d’actuacions en relació amb la lluita contra el canvi climàtic, especialment en matèria de reducció de les seves emissions de GEH (CO2eq).

c) Difondre les propostes d’acció i els resultats assolits per les organitzacions per tal que l’experiència assolida pugui ser útil per a altres empreses.

d) Sensibilitzar el conjunt de la societat sobre la viabilitat i els beneficis de portar a terme estratègies de reducció de les emissions de GEH

Les organitzacions adherides compten amb una etiqueta en català, castellà i anglès, impulsada per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, que reconeix la realització d’accions voluntàries.