Cales de Pachs rep el reconeixement a la trajectòria en l’àmbit de la reducció d’emissions de mans del conseller Baltasar

La Generalitat de Catalunya reconeix des del 2005 amb el Premi Medi Ambient la dedicació rellevant de persones, físiques i jurídiques, públiques i privades, a favor de la protecció i millora del nostre entorn, en els àmbits de la mitigació del canvi climàtic i de la reducció i reciclatge de residus. Els Premis Medi Ambient s’inscriuen en el conjunt d’actuacions de la Generalitat per impulsar i estimular la producció i la transferència de coneixement cap a la societat.

Cales de Pachs ha rebut aquest 2008 el reconeixement a la trajectòria en l’àmbit de la reducció d’emissions. La Generalitat ha reconegut la trajectòria d’aquesta empresa familiar, amb 40 anys d’existència, dedicada a la producció de calç que, des del 1971, ha anat incorporant les millors tècniques disponibles al seu procés productiu aconseguint millorar la seva eficiència energètica i reduir les emissions a l’atmosfera.

La darrera actuació ha estat la instal·lació d’una planta de micronització de biomassa com a substitut del combustible fòssil, fet que ha permès reduir a la meitat les emissions per combustió de CO2 i beneficiar al sector càrnic.