L’empresa rep el reconeixement uns dies després d’haver estat guardonada amb el Premi Nacional de Medi Ambient

Llegeix més: CALES DE PACHS GUANYA EL PREMI FEGP A LA INNOVACIÓ

Cales de Pachs torna a estar d’enhorabona. L’empresa de Pacs del Penedès, dedicada a la fabricació de calç, ha rebut un nou reconeixement, en aquesta ocasió de la mà de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).

Durant la Nit de l’Empresa, que es va celebrar dijous al celler Juvé i Camps de Sant Sadurní d’Anoia, la firma penedesenca va ser guardonada amb el Premi FEGP a la Innovació, que avala l’aposta que Cales de Pachs ha fet els darrers anys per desenvolupar productes innovadors. El reconeixement el va recollir Esteve Gaona, membre de la direcció facultativa de la companyia, que va estar acompanyat durant l’acte per tot l’equip directiu dede Cales de Pachs.

Al lliurament de premis hi va assistir el conseller d’Empresa, Roger Torrent, que va refermar la importància de la indústria a Catalunya. “Volem arribar al 25% de pes de la indústria al nostre país. Ens sembla un objectiu ambiciós i possible alhora que ens permetrà generar riquesa amb una indústria moderna i verda”, va dir Torrent.

Innovació per garantir el futur

Per imposar-se a la competència de les empreses multinacionals, la companyia, fundada el 1967 per la família Grané, s’ha desmarcat de la fabricació de productes comuns (comodities) i ha donat nous usos a la calç, bàsicament amb aplicacions mediambientals. Tractar l’aigua per al consum humà i els fums industrials i de les incineradores, desinfectar les aigües residuals o la higienització dels llots de depuradora són alguns dels destins que té la calç que s’elabora a Cales de Pachs.

El reconeixement de la FEGP a l’aposta innovadora de Cales de Pachs arriba només uns dies després que l’empresa fos guardonada pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic amb el Premi Nacional de Medi Ambient.

En aquest cas, el govern espanyol ha destacat la tasca que fa l’empresa de Pacs del Penedès “en el desenvolupament i innovació tecnològica en la cerca de la sostenibilitat”.