Torrent va conèixer de la mà de Valentí Grané la trajectòria de la companyia, els productes que elabora i va visitar les instal·lacions de Pacs del Penedès

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va visitar fa uns dies les instal·lacions de Cales de Pachs, a Pacs del Penedès, per conèixer l’empresa penedesenca que enguany ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Medi Ambient del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO).

Torrent es va trobar amb Valentí Grané, propietari de la companyia juntament amb el seu germà Xavier Grané, el qual li va explicar quin és el funcionament de l’empresa i quin és el procés d’elaboració de la calç. Grané va fer especial èmfasis en l’aposta que Cales de Pachs ha fet els darrers anys per excel·lir en el desenvolupament de productes innovadors.

La companyia penedesenca és una de les més importants del sector de la calç en l’àmbit estatal. Fa més de cinquanta anys que es dedica a la fabricació de derivats de la pedra calcària, amb una especial atenció en els que tenen aplicacions mediambientals. Entre ells hi ha el TECHNICAL-NET  per a la higienització de llots de depuradora (inclòs el SARS-CoV-2) o el TECHNICAL-AIR per al filtratge i la depuració de fums amb continguts de sofre, clor i fluor. 

Valentí Grané va parlar sobre aquest tipus de productes amb el conseller Torrent, al qual també li va avançar alguns projectes de futur en els quals treballa la companyia. Així mateix, el propietari de Cales de Pachs li va traslladar algunes inquietuds derivades de la situació econòmica actual, com l’increment del preu de l’energia, o les traves administratives amb què es troben les empreses.

Després d’una reunió a les oficines de la companyia, Roger Torrent també va visitar la fàbrica de calç de Pacs del Penedès i la pedrera d’on surt la matèria primera per fabricar aquest producte. La de Pacs és una de les tres pedreres amb què compta l’empresa. Les altres estan ubicades a Vilanova i la Geltrú (Garraf) i Fàtima (Portugal).  

Roger Torrent i Valentí Grané es van trobar una estona després de la visita a Cales de Pachs en el marc de la Nit de l’Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), que va tenir lloc a les caves Juvé i Camps de Sant Sadurní d’Anoia. Durant la vetllada, l’empresa de fabricació de calç va rebre el Premi FEGP a la Innovació.