Les pedreres de Pacs del Penedès i de Vilanova i la Geltrú han acollit els darrers mesos diferents gravacions de contingut audiovisual

El Penedès és un territori amb una oferta il·limitada de paisatges. La seva privilegiada veritat d’escenaris l’ha convertit els darrers anys en un reclam per les empreses d’audiovisuals d’arreu del continent europeu, que troben en la zona mil-i-una localitzacions úniques per a les seves gravacions.

De la ma del segell Gran Penedès Film Commission, creat per l’empresa NODE Film Clúster amb l’objectiu d’assolir una posició preeminent en el mercat de destinacions filmogràfiques, els últims anys s’han rodat a l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf desenes d’anuncis, pel·lícules, series i videoclips musicals, tots amb un mateix denominador comú: tenir el Penedès com a teló de Fons. S’hi han implicat des d’administracions, fins a companyies privades.

Una de les empreses que més ha participat d’aquesta nova tendència és Cales de Pachs. Les dues pedreres que l’empresa té al Gran Penedès -una a Pacs del Penedès (seu de l’empresa) i una a Vilanova i la Geltrú-, han acollit els darrers mesos els equips de gravació de diverses productores audiovisuals que han aconseguit transformar aquests espais en paratges inimaginables, com una muntanya nevada o un planeta llunyà a la Terra.

A les pedreres de Cales de Pachs hi ha gravat destacades empreses de moda, una de les companyies punteres en la fabricació d’smartphones, grups de música, productores de cinema, i ara s’està acabant de lligar un contracte amb una gran productora de contingut en streaming per gravar-hi una sèrie.

Tot un exemple de les possibilitats que ofereix la companyia de Pachs del Penedès per la versatilitat de les seves instal·lacions.