L’empresa, que va ser declarada activitat essencial durant l’estat d’alarma, tanca el 2020 amb una reducció del 14% de la facturació

El grup Cales de Pachs ha tancat l’any 2020 fent un balanç positiu de l’activitat anual. Tot i que l’empresa de fabricació de calç ha vist reduïda un 14% la seva facturació a conseqüència de la pandèmia de Covid-19, les previsions que es van fer a la primavera, amb una baixada més important de l’activitat, no s’han acabat complint.

Durant l’estat d’alarma, Cales de Pachs va entrar en el grup de les indústries declarades “activitat essencial” per l´aplicació dels seus productes en la descontaminació de gasos nocius en incineradores públiques, el sanejament d’aigües -tant potables com residuals-, la higienització de llots de depuradora, l’alimentació animal i l’agricultura. Aquesta classificació va permetre a la companyia amb seu a Pacs del Penedès no aturar la seva activitat, després d’un primer trimestre d’any excel·lent.

Tot i la caiguda moderada de la facturació, l’empresa penedesenca ha evitat tramitar cap expedient de regulació d’ocupació que afecti la seixantena de treballadors que té actualment el grup, repartits a les tres seus d’Espanya i Portugal. Al país lusità, la crisi s’ha deixat notar menys, amb una evolució més estable de l’activitat.

Solidaris

Cales de Pachs és una de les empreses que es va posar al servei dels sanitaris quan es va declarar la pandèmia. Des de la seu de Pacs del Penedès es va respondre a la crida feta per l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès a l’inici de la crisi sanitària, lliurant mascaretes higièniques per als treballadors del centre.

A més, l’empresa ha adaptat la seva forma de treballar a les restriccions imposades per la situació actual, ampliant els torns de treball dels empleats per complir amb el distanciament social, i establint grups de treball aïllats per evitar al màxim el contacte del personal.