El grup empresarial obté el segell de Pime Innovadora del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per la recerca de noves aplicacions per la calç

El grup Cales de Pachs ha fet els darrers anys una forta aposta per la innovació. Per imposar-se a la competència de les empreses multinacionals, la companyia fundada el 1967 per la familia Grané, s’ha desmarcat de la fabricació de productes comuns (comodities) i ha donat nous usos a la calç, bàsicament amb aplicacions mediambientals.

La constant inversió que el grup penedesenc ha fet en i+D+I li ha valgut el reconeixement del govern espanyol, que fa uns mesos li va atorgar el segell PYME Innovadora. Actualment menys de l’1% de les empreses estan en condició d’obtenir aquest segell del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, que ressalta la tasca de les peites i mitjanes empreses en la implementació de pràctiques innovadores.

La calç és un producte amb una llarga trajectòria. Ja s’usava fa milers d’anys com a conglomerat per a la construcció. Els grecs i els romans la van fer servir per edificar els seus imperis. De mica en mica però, l’ús de la calç per a la construcció ha anat perdent força, i s’han buscat noves aplicacions a aquest derivat de la pedra calcària.
Cales de Pachs és un dels grups que ha liderat aquesta nova concepció de la calç, invertint en la investigació de nous productes.

Els darrers anys ha desenvolupat múltiples aplicacions enfocades a millorar la sostenibilitat ambiental. Tractar l’aigua per al consum humà i els fums industrials i de les incineradores, desinfectar les aigües residuals o la higienització dels llots de depuradora són alguns dels destins que té la calç que s’elabora a Cales de Pachs.