Tremosa s’ha interessat pel procés de fabricació de la calç, les seves aplicacions i els productes més innovadors de la companyia

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquest dimecres les  instal·lacions de l’empresa penedesenca Cales de Pacs a Pacs del Penedès. LA visita  ha  per conèixer de prop la seva activitat. La companyia, que es dedica des de fa més de cinquanta anys a la fabricació de calç, és una de les més importants del seu sector a l’estat espanyol.

Xavier Grané, propietari de l’empresa juntament amb el seu germà Valentí Grané, ha rebut al polític català, a qui li ha explicat com funciona una societat de les característiques de Cales de Pachs. Mas s’ha interessat especialment per alguns dels productes més innovadors de la firma, com el TECHNICAL-NET  per a la higienització de llots de depuradora (inclòs el SARS-CoV-2), el TECHNICAL-AIR per al filtratge i la depuració de fums amb continguts de sofre, clor i fluor  o el GELCAL, per al tractament d’aigües residuals. 

L’expresident ha passejat per la pedrera de Pacs, una de les tres amb què compta la companyia  -també en té a Vilanova i la Geltrú i a Fàtima (Portugal)-, i ha visitat la sala de control de la fàbrica, des d’on se segueix tot el procés de producció dels derivats de la calç que s’elaboren a Cales de Pachs. A banda de la fàbrica penedesenca, Cales de Pacs també té dues plantes de producció a Portugal, ubicades a Fàtima i Seixal.

La facturació del Grup Cales de Pachs va ser de 17 milions d’euros el 2019. La companyia dona feina actualment a més de seixanta famílies de forma directa, i una quarantena de forma indirecta. La majoria dels seus proveïdors són de proximitat.

El 58,8% de la producció anual de la companyia es destina al mercat interior, i exporta a més de trenta països d’arreu del món. Els principals mercats d’aplicació per ordre de consum són: medi ambient, agricultura, alimentació animal, siderúrgia i construcció.