L’empresa amb seu a Pacs del Penedès fa anys que treballa l’economia circular amb els seus productes més innovadors

Aconseguir casos d’èxit en el camp de l’economia circular és un dels objectius que persegueixen moltes empreses. A Cales de Pachs, la companyia de fabricació de calç amb seu a Pacs del Penedès (Alt Penedès) ja fa temps que han apostat per aquesta pràctica.

A més de fabricar bona part de la seva producció amb biomassa, la firma ha desenvolupat una aplicació per a la calç que aconsegueix donar un nou ús als llots de depuradora: el Technical Net System. És un dels productes més innovadors de la companyia penedesenca, i permet higienitzar els llots que arriben a les depuradores urbanes per convertir-les en compost, o fins i tot en biocombustible per a diferents tipus d’empreses.

Actualment, el tractament dels llots s’ha convertit en un problema per a moltes EDAR (Estació depuradora d’aigües residuals), que no tenen manera de gestionar la gran quantitat de residus que hi arriben. L’ús del Technical Net System permet assecar aquests llots, i higienitzar-los completament, per a poder-los fer servir després en agricultura, per exemple.

Ara, a més, el Technical Net System s’ha reivindicat com una solució idònia per eliminar la Covid-19 dels llots, en un moment de pandèmia en què la gestió dels residus que puguin estar infectats es fa més necessària que mai.

França és un dels països que ja fa temps que aposta pels llots de depuradora higienitzats, amb una normativa molt clara que obliga les depuradores a dur a terme aquest tractament previ, abans d’usar els llots com a adob pel camp. De fet, aquest país és el principal client on Cales de Pachs exporta el seu Technical Net System.