La instal·lació no tindria cap impacte visual ni mediambiental per al territori, i permetria generar part de l’energia que necessita la planta

Catalunya camina decidida cap al canvi de l’energia fòssil a la renovable. La Generalitat treballa des de fa mesos en un pla que ha de permetre que el 2050 el país s’abasteixi únicament amb energies verdes. 

Cales de Pachs, l’empresa amb seu a Pacs del Penedès (Alt Penedès), estudia sumar-se a aquesta aposta per les renovables amb la instal·lació d’un parc fotovoltaic a la seva seu de Pacs. Fa uns dies, els responsables de la companyia líder en la fabricació de calç, es van reunir amb directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Mercè Rius Serra, a qui van traslladar la proposta.

Tal com han explicat Valentí i Xavier Grané, propietaris de Cales de Pachs, la planta que estudien instal·lar no tindria cap impacte en el paisatge del territori, ni tampoc en el medi ambient, i permetria a la firma penedesenca generar més d’un terç de l’energia que consumeix la instal·lació de Pachs del Penedès.

El projecte de planta fotovoltaica en el que treballa l’empresa seria una instal·lació de 3.000 KW, i que permetria a Cales de Pachs reduir un 32% les seves emissions de CO2. Per fer realitat el parc fotovoltaic, es necessita una inversió de 2 milions d’euros.

Responsables i sostenibles

Amb aquesta proposta, Cales de Pachs referma la seva aposta pel medi ambient, un àmbit en el qual fa anys que treballa amb el desenvolupament d’aplicacions innovadores per la calç.

Entre d’altres, els derivats que fabrica l’empresa amb seu a Pacs del Penedès, permeten el tractament dels fums industrials per neutralitzar l’emissió de gasos contaminants o la higienització de llots de depuradora.   A més, des de fa més d’una dècada, el grup usa energia verda en els seus processos de producció, i col·labora amb els municipis del seu entorn per mantenir l’equilibri entre la seva activitat i la societat que l’envolta.