LINK EVR®, creat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), compensa la retracció natural del formigó durant el seu assecat

Cales de Pachs (Pacs del Penedès) ha apostat els darrers anys per desenvolupar derivats de la calç amb valor afegit. Juntament amb equips de recerca universitaris, l’empresa penedesenca ha aconseguit crear productes únics per donar solucions a problemàtiques en àmbits diversos com el medi ambient, l’agricultura o la construcció.

Un dels destacats és LINK EVR®, un additiu per al formigó únic a Europa elaborat a base d’òxid càlcic. El producte, fruit de la col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), aconsegueix compensar la retracció natural del formigó durant el procés d’assecat, provocant l’efecte contrari: la seva expansió.

Des que va sortir al mercat, LINK EVR® s’ha reivindicat com un magnífic additiu per augmentar la durabilitat del formigó, gràcies a que permet crear lloses de grans dimensions eliminant les juntes de dilatació, evitant el deteriorament del sòl pel pas de vehicles pesants.

A més, seguint amb la filosofia sostenible de Cales de Pachs, un altre dels grans avantatges de LINK EVR® és que funciona com un gran captador de CO2. Pot ser usat com a additiu en formigó per a parcs urbans i vials, contribuint a l’absorció d’aquest gas a l’atmosfera.

L’especificitat d’aquest producte ha permès a Cales de Pachs obrir molts mercats exteriors, i actualment s’exporta a una trentena de països d’arreu del món. Fins ara s’ha usat per construir més de tres milions i mig de metres quadrats de paviments tècnics per a naus industrials, un dels principals destins del LINK EVR®.