Només hi ha dues companyies al món que fabriquin aquest derivat de la calç, que l’empresa penedesenca exporta a diversos països

La constància del Grup  Cales de Pachs en el camí cap a la innovació ha servit perquè el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats li hagi lliurat el segell de PYME Innovadora, un reconeixement que només obtenen menys d’un 1% de les empreses espanyoles.

Aquest segell es concedeix a les companyies que demostren una elevada capacitat innovadora, sostinguda en el temps, i Cales de Pachs ja fa anys que dedica bona part dels seus esforços a desenvolupar originals aplicacions per als derivats de la calç.

El catàleg de productes de l’empresa inclou una desena de marques registrades, la majoria dedicades al sector del medi ambient. En aquest grup, un dels productes més rellevants  és el Technical Air. Dedicat al tractament dels fums industrials, només hi ha dues empreses al món que el fabriquen, i Cales de Pachs l’exporta a diversos països d’arreu del món.

La principal funció del Technical Air és neutralitzar l’emissió de gasos contaminants i evitar l’anomenada ‘pluja àcida’, provocada per elements com l’òxid de sofre, el clorur d’hidrogen i el florur d’hidrogen. El seu ús permet reduir molt per sota els límits màxims autoritzats (amb un consum de fins a un 50% menys respecte el producte tradicional) en empreses com incineradores, fàbriques de vidre, cimenteres o indústries elèctriques.

A més de ser un producte molt més eficaç que el tradicional, aquesta reducció de consum afegeix una disminució del 50% de cendres, un residu molt contaminant catalogat com a perillós.